Skip to main content

Kárrendezési szolgáltatás

A káresemények okainak azonosítása és elemzése kritikus fontosságú a káreseményekből eredő teljes kockázati költség kezeléséhez és a kárrendezési stratégiák javításához. Az üzleti veszteségből való felépülés során a kárigények hatékony rendezése kritikus fontosságú. A Marsh a teljes kárrendezési életciklus során segítséget nyújt Önnek.

Bármilyen típusú káresemény – legyen az természeti katasztrófa, kibertámadás, termékvisszahívás vagy sérülés – könnyen megterhelővé válhat még a legtapasztaltabb kockázatkezelő vagy üzleti vezető számára is a mai összetett környezetben. 

A kárigények proaktív kezelése és rendezése alapvető fontosságú a veszteségből való felépüléshez és az eredmény javításához. Ez azonban nem kevés időt vehet igénybe, különösen akkor, ha az adott vállalat nem rendelkezik már a teljes folyamat kezeléséhez szükséges infrastruktúrával és erőforrásokkal.

Mi segíthetünk leegyszerűsíteni a folyamatot azzal, hogy tanácsot adunk Önnek, hogyan lehet a legjobban minimalizálni a kárigények költségeit, hatását és gyakoriságát, és a sikeres helyreállítás érdekében fellépünk az Ön nevében.

Akár összetett kárigények előkészítésében, benyújtásában és rendezésében, akár a kárrendezési program stratégiájának és teljesítményének javításában van szüksége vállalkozásának segítségre, mi iparágvezető adatgyűjtési és analitikai technikák által támogatott kárrendezési megoldásokat kínálunk, amelyek segítségével csökkentheti jelenlegi és jövőbeli veszteségeit és kockázatait.

Általános GYIK

A kárrendezési szolgáltatás proaktív tanácsadóként lép fel vállalkozása, a biztosító, a harmadik fél kárrendezési ügyintéző és más érdekelt felek között, és felügyeli a kárigények előkészítését, bemutatását és tárgyalását a lezárásig.

A kárigények egyre összetettebbé válásával egy olyan szolgáltató, mint a Marsh, segíthet vállalkozásának a meggyőző kárbejelentés kialakításában, tanácsot adhat a kárigények rendezésével kapcsolatban, és segítségével elkerülheti a felesleges költségeket. Emellett a kárrendezési stratégiák, műveletek és rendszerek azonosításával, elemzésével és javításával növelheti kárrendezési programjának általános hatékonyságát. 

Kárrendezési szolgáltatás igénybevételével vállalkozása hatékonyabban tudja kezelni és időben megoldani a kárigényeket. Vállalkozása képes lehet minimalizálni annak esélyét, hogy egy váratlan esemény megzavarja a napi üzleti tevékenységet.

Ha egy vállalatnak munkavállalói sérüléssel, kibertámadással, vagy katasztrófával kell szembe néznie, vagy kénytelen hosszabb időre felfüggeszteni üzleti tevékenységét, a túléléshez elengedhetetlen a proaktív reagálás és a szokásos üzletmenet folytatása. Ez azonban nem kevés időt vehet igénybe, különösen akkor, ha az adott vállalat nem rendelkezik a teljes folyamat kezeléséhez szükséges infrastruktúrával és erőforrásokkal. Ezenkívül a kárigény kezeléséhez szükséges tőke nagysága jelentősen eltérhet az esemény méretétől, kiterjedésétől és összetettségétől függően.

A kárigényekkel kapcsolatos információk és érzékeny adatok mennyisége miatt számos vállalatnak nehézséget okoz a dokumentációs folyamat felügyelete, miközben magát a kárigényt is kezelnie kell. Egy kárigény-benyújtást előkészítő szolgáltatás együttműködik vállalatával, hogy csökkentse a kárigény dokumentálásával és bemutatásával kapcsolatos adminisztratív terheket, segít az olyan feladatokban, mint a szükséges információk és dokumentumok összeállítása, a veszteség kiszámítása és a kárrendezés felgyorsításának módjainak megtalálása. Ennek eredményeképp Ön az optimális üzleti eredmények elérésére fordíthatja idejét és erőforrásait, és nem az időigényes adminisztratív feladatokra kell koncentrálnia.

Ha vállalkozása a közelmúltban veszteséget szenvedett és/vagy bármilyen oka van kárigényt benyújtani vagy megvédeni, érdemes megfontolnia, hogy kárrendezési szolgáltatóval dolgozzon együtt. Egy olyan szolgáltató, mint a Marsh, segíthet Önnek a következő káreseményekkel kapcsolatos ügyekben:

 • Anyagi kár és üzemszünet
 • Ha plyan összetett iparágról van szó, mint például az energiaipar, az építőipar, a tengeri szállítmányozás és a légi közlekedés
 • Pénzügyi bűncselekmények és igazgatói felelősség
 • Termékvisszahívás
 • Kibertámadások
 • Munkavállalói sérülés és betegség
 • Magántőke és hitelkockázat
 • Autó- és gépjárműbalesetek

A Marsh-sal való együttműködés a káresemény bármely formája esetén segíthet abban, hogy vállalata gyorsabban visszatérjen a szokásos működéshez. 

Bár a káresemény sikeres rendezésének pontos folyamata nagymértékben függ az esemény jellegétől, a vállalkozásoknak jellemzően a következőkre van szükségük:

 • Elemezni a kárigény nagyságrendjét és alapját.
 • Felmérni a helyzet orvoslásának lehetőségeit, miközben a megfelelési, kereskedelmi és a vállalat hírnevét érintő kockázatokat is kezelni kell.
 • Kidolgozott tervet kell készíteni a kárigénykezelési folyamat felügyeletére, miközben a folyamat során végig kommunikálni kell az érdekelt felekkel.

Kárrendezéssel foglalkozó szakemberrel együttműködve az üzleti vezetők maximalizálhatják a gyorsaságot és a megtérülést, miközben csökkenthetik a kárigény költségeit és a vállalat működésére gyakorolt lehetséges hatását. 

A Marshnál dolgozó szakemberek átlátják, hogy egy váratlan esemény milyen pusztító következményekkel járhat a vállalatánál dolgozó emberekre, a vállalat működésére és az üzleti érdekekre nézve. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a folyamatban lévő vagy fennálló munkavállalói kártérítési igények rendezése során átláthatóságra, hatékonyságra és költséghatékonyságra van szükség. Kárrendezési szolgáltatást biztosító globális csapatunk együttműködik Önnel, hogy vállalata sikerrel vegye az ilyen eseményekkel járó akadályokat, és tanácsot tud adni a kárigények hatékonyabb rendezésének módjára vonatkozóan.

A tanácsadó Önnel együttműködve azonosítja vállalata sérülékeny területeit, és segít Önnek felkészülni a káresemény bekövetkezése előtt és után az alábbiakkal:

 • Tanácsot ad, hogyan csökkentheti a veszteségeket és a kárrendezési költségeket a legjobb gyakorlatok bevezetésével.
 • Kárrendezési elszámolási támogatást nyújt a kommutáció, döntőbírósági eljárások és peres ügyek keretében.
 • Értékeli a kockázati kárigényeket a kiválasztott kockázati tényezők ésszerűségének felmérése érdekében.

Az összetett felelősségi károk áttekintésével és jelenlegi kárrendezési és kockázatkezelési folyamatainak auditálásával egy tanácsadó segíthet Önnek a biztosítókkal való hatékony kommunikációban, valamint kockázatcsökkentési tervek, kárrendezési protokollok és megoldási stratégiák ajánlásával csökkentheti a jövőbeni üzleti megszakítások és veszteségek hatását.

Kárigénykezelő szakemberünk segít Önnek javítani a biztosítókkal szembeni kárrendezési eljárás kimenetelén azáltal, hogy Önnel együttműködve:

 • Proaktívan fellép az Ön érdekében, hogy gyors és méltányos eredményt érjen el.
 • Világos és időben történő tájékoztatást ad a kárigények státuszáról.
 • Összetett esetekben segíti a biztosítókkal való kommunikációt.

Bár egyes biztosítási káresemények átfogó kockázatkezelési stratégiával megelőzhetők, ennek ellenére is előfordulhatnak. 

Kárrendezési szolgáltatást biztosító globális csapatunk az Ön vállalkozásával együttműködve egyszerűsíti a kárigények benyújtásának, kezelésének és rendezésének folyamatát. Piaci ismereteink és adatvezérelt megközelítésünk kombinálásával átlátható megoldási stratégiát dolgozunk ki, hogy segítsünk Önnek megfelelni a kárrendezési kihívásoknak.

Kollégáink

Placeholder Image

István Megyeri

Deputy Chief Executive Officer

 • Hungary