Skip to main content

Industria Comunicațiilor

Industria serviciilor de comunicații înregistrează o creștere fără precedent, datorită implementării unor noi tehnologii, care să răspundă nevoilor globale. Marsh deține capacitatea analitică și perspectiva strategică asupra pieței, care pot ajuta companiile din domeniul serviciilor de comunicații să identifice și să gestioneze eficient riscurile și provocările emergente.

Industria serviciilor de comunicaţii globale creşte şi evoluează rapid, odată cu implementarea reţelelor 5G, a automatizărilor şi a inteligenţei artificiale în întreprinderi. În acelaşi timp, companiile de servicii de comunicaţii se confruntă cu presiuni cauzate de competiţia şi reglementările în creştere, pe măsură ce se luptă pentru atenţia consumatorilor. Securitatea cibernetică este o altă preocupare majoră, întrucât implementarea şi extinderea noilor tehnologii aduce noi vulnerabilităţi în companii.

Odată cu aceste schimbări mari, vine şi un risc crescut. Va trebui să vă asiguraţi că firma dumneavoastră este capabilă să se adapteze rapid şi că aceasta se află într-o poziţie care să-i permită să se dezvolte continuu şi să deruleze operaţiuni viabile.

Practica noastră globală de servicii de comunicaţii poate ajuta compania dumneavoastră să identifice, să cuantifice şi să gestioneze mai eficient riscul dumneavoastră. Echipa noastră dedicată formată din consilieri de risc global şi specialişti în asigurări are o vastă experienţă în industrie şi vă poate ajuta să vă ghidaţi chiar şi în cele mai complexe scenarii de gestionare a riscului.

Întrebări frecvente globale

Industria serviciilor de comunicaţii include companii care utilizează o gamă largă de modalităţi tehnologice, inclusiv principalii furnizori de servicii de internet, furnizori de servicii wireless, companii de servicii de internet de bandă largă, companii de cablu şi multe altele.

Pe măsură ce platformele de socializare continuă să se dezvolte şi să încheie parteneriate cu alţi furnizori, este din ce în ce mai dificil să faci diferenţa între industria serviciilor de comunicaţii şi tehnologia comunicaţiilor.

Securitatea cibernetică, întreruperile activităţilor operaţionale şi schimbările climatice sunt unele dintre riscurile majore cu care se confruntă astăzi industria serviciilor de comunicaţii.

Expunerile la riscurile cibernetice au crescut dramatic în ultimii ani, pe măsură ce ritmul implementării tehnologice şi utilizării pe scară largă a depăşit cu mult ritmul măsurilor de securitate menite să păstreze informaţiile utilizatorilor şi reţelele pe care se bazează sigure şi rezistente la întreruperi. Întrucât viaţa noastră se învârte din ce în ce mai mult în jurul tehnologiei, rezilienţa cibernetică va fi un obiectiv major al eforturilor de reducere a riscurilor pentru companiile de servicii de comunicaţii.

Companiile de servicii de comunicaţii sunt, de asemenea, mai vulnerabile la întreruperile furnizării de servicii cauzate de dezastre naturale, întreruperea alimentării cu energie electrice şi alte defecţiuni ale infrastructurii şi ale tehnologiei. Indiferent de cauza întreruperii, companiile de servicii de comunicaţii - şi furnizorii pe care se bazează - se pot confrunta cu riscuri reputaţionale şi pot fi traşi la răspundere pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale.

Legat de aceasta ar fi riscul schimbărilor climatice. Creşterea frecvenţei şi intensităţii multor incendii de vegetaţie, inundaţii şi furtuni tropicale şi de iarnă care pot compromite echipamentele de transmisie înseamnă creşterea costurilor de reparaţii, dar şi a investiţiilor necesare pentru a îmbunătăţi rezistenţa infrastructurii vitale.

Aşa cum companiile de servicii de comunicaţii continuă să crească şi să se extindă, la fel creşte şi nevoia lor de o gamă variată de asigurări. Riscurile care trebuie gestionate variază de la protejarea angajaţilor, a operaţiunilor şi a bunurilor - indiferent dacă sunt birouri corporative, centre de date, turnuri de transmisie sau sateliţi - de pericole naturale, atacuri cibernetice şi alte perturbări la atenuarea expunerilor cauzate de îndeplinirea necorespunzătoare a îndatoririlor profesionale.

În funcţie de ofertele exacte de servicii şi de locaţia activelor unei companii de servicii de comunicaţii, acoperirea asigurărilor ar putea include bunurile şi întreruperea activităţii, asigurarea auto comercială, răspunderea pentru erori şi omisiuni (E&O), răspunderea directorilor şi a cadrelor de conducere şi riscurile cibernetice.

Ca urmare a evoluţiei constante a acestei industrii, strategiile de gestionare a riscurilor, inclusiv acoperirea adecvată cu asigurări, pot varia în timp. Dacă aveţi un consilier de încredere alături de dumneavoastră cum este Marsh, acesta vă poate ajuta să înţelegeţi peisajul dinamic al riscurilor.