Skip to main content

Asigurarea dispozitivelor mobile: opțiuni personalizate petru retailerii din România

Efectele pandemiei ne-au arătat importanța de a rămâne conectați și cât de esențiale sunt dispozitivele mobile pentru activitățile personale, sau de serviciu.
A good-looking young sportswoman sitting on the stairs in the city, taking a break from running.

Efectele pandemiei ne-au arătat importanța de a rămâne conectați și cât de esențiale sunt dispozitivele mobile pentru activitățile personale, sau de serviciu.

Cota record a inflației, creșterea costurilor cu mijloacele de trai și prețurile din ce în ce mai mari pentru dispozitivele mobile îi împiedică pe români să le înlocuiască anual, odată cu apariția unei noi generații de telefoane sau tablete. În 2023, costul unui smartphone poate atinge valoarea a cel puțin trei salarii minime pe economie, astfel că cei mai mulți români, adică 38%, își schimbă telefonul o dată la 2-3 ani. Principalele riscuri cu care se confruntă deținătorii de dispozitive mobile sunt:

  • daună accidental, sau ecran spart
  • contactul accidental cu lichide
  • furt prin tâlhărie, sau efracție

Aproximativ 45% dintre utilizatori își scapă pur și simplu telefonul, sau tableta din mână, iar majoritatea accidentelor au loc în primele două luni de la achiziție. Datele statistice arată că utilizatorii se uită, în medie, de 150 ori pe zi la telefon/tabletă. Înlocuirea unui ecran poate costa 400-500 Euro, iar pentru o tabletă, costurile pot ajunge și până la 1.000 Euro, în funcție de marcă și model.

Expunerea accidentală frecventă a telefoanelor sau a tabletelor la contactul cu lichide a determinat producătorii de dispozitive mobile să investească în metode de încapsulare și de creștere a rezistenței. Cu toate acestea, nu sunt puține cazurile în care, efectele asupra microcircuitelor, mai ales în cazul tabletelor, pot cauza pagube iremediabile, care necesită înlocuirea dispozitivului.

Unul din patru români rămâne fără telefon, în urma furtului prin tâlhărie sau efracție, conform informațiilor obținute de la autorități. În realitate, numărul acestor evenimente este mai mult mai mare, dar nu sunt însă raportate. Tehnologia și aplicațiile de urmărire pot ajuta la recuperarea acestora, în primele minute de la producerea evenimentului, dar, de cele mai multe ori proprietarii rămân păgubiți.

Ce pot face utilizatorii pentru a-și proteja dispozitivele?

Operatorii de telefonie mobilă oferă programe de finanțare pentru telefoanele mobile, dar nimeni nu dorește să înlocuiască un telefon pe care l-a stricat sau, mai rău, care i-a fost furat și să fie nevoit să plătească în continuare ratele. În plus, apelarea la un service de reparații neautorizat, presupune pe lângă o calitate slabă a pieselor înlocuite și pierderea garanției, care nu acoperă oricum riscurile de daună accidentală, furt sau contactul cu lichide.

Asigurarea pentru dispozitivele mobile rămâne cea mai eficientă modalitate de protecție în fața unor costuri neașteptate, într-o perioadă marcată de incertitudine financiară și pentru a vă asigura că puteți repara sau înlocui imediat dispozitivul stricat /furat.

Marsh Affinity a dezvoltat programe de asigurare pentru principalii operatori și retaileri din România și gestionează pentru aceştia în prezent un portofoliu vast, de peste 500,000 de polițe de asigurare pentru dispozitive mobile.

Produsul de asigurare disponibil la principalii operatori și retaileri din România, customizabil în funcție de nevoile fiecăruia, acoperă principalele riscuri, la care sunt expuși deținătorii de dispozitive mobile:

  • Avarii accidentale (scăpari, căderi, contact cu lichide, avarii produse de copii sau animale)
  • Furt prin tâlhărie/ efracție
  • Furt din buzunar/geantă
  • Costul utilizării frauduloase a telefonului, în cazul furtului
  • Protecția ecranului
  • Call center dedicat pentru asistență la daune

Asigurarea protejează utilizatorii și în afara țării, pentru 30 zile de călătorie (neîntrerupte) și poate acoperi mai multe evenimente asigurate, pe an.