Ne pare rău însă browserul tău nu este suportat de Marsh.com.

Pentru cea mai bună experiență te rugăm să instalezi un browser compatibil:

X

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

Marsh crede cu tărie în protejarea și în confidențialitatea datelor dvs. cu caracter personal. Pentru a explica modul în care Marsh colecteaza, utilizează și protejează datele cu caracter personal, am dezvoltat această Politică de protejare a datelor personale. Datele cu caracter personal reprezintă orice combinație de informații aflate în posesia sau care este probabil să intre în posesia Marsh, ce pot fi folosite pentru identificarea, contactarea sau localizarea unei anumite persoane („Date Personale”) și vor fi tratate în concordanță cu această Politică de protejare a datelor personale. Acest lucru include orice exprimare a unei opinii despre o astfel de persoană. Orice informație care nu poate fi utilizată pentru a identifica o anumita persoana (cum ar fi informațiile statistice agregate) nu reprezintă date cu caracter personal.

Această Politică acoperă practicile cu privire la informații ale paginilor de internet care trimit la această Politică (la fiecare dintre acestea se face referire folosind termenul „Site”). Controlorul de date al acestei pagini de internet este S.C. Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L., al cărui număr de înregistrare la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal este 16514 și al cărui sediu este:

S.C. Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L.
Floreasca Business Park, Corp A1,
Calea, Floreasca, nr. 169A, Etaj 3,
Sector 1, cod 014459, Bucuresti

SCOPUL COLECTĂRII, UTILIZĂRII ȘI DEZVĂLUIRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Marsh colectează, utilizează și dezvăluie date cu caracter personal despre dvs. (inclusiv pe cele ale persoanelor asociate cu dvs., toate aceste persoane fiind incluse în această Politică în termenul „dvs.”) în cursul obișnuit al activității sale pentru următoarele scopuri:

  • Pentru stabilirea și menținerea comunicării cu dvs.;
  • Acolo unde ati solicitat un serviciu de la Marsh, pentru a va sprijini în completarea cererii, evaluarea eligibilității dvs. pentru serviciul solicitat, prelucrarea și întreținerea serviciului solicitat, precum și pentru orice reînnoire care poate fi aplicabilă acestui serviciu;
  • Pentru a răspunde întrebărilor dvs. cu privire la aplicații, conturi și alte servicii;
  • Pentru a face propuneri pentru nevoi viitoare de servicii;
  • Pentru a permite companiilor noastre afiliate să va notifice despre anumite produse sau servicii oferite de acestea;
  • Pentru procesarea de tranzacții prin furnizori de servicii;
  • Pentru distribuirea către asociații, în cazul clienților / participanților care obțin o asigurare prin calitatea de membru al respectivei asociații;
  • Pentru distribuirea către instituții financiare și alte organizații, în cazul în care avem încheiate acorduri de marketing;
  • Pentru îndeplinirea cerințelor legale, de securitate, de prelucrare și de reglementare;
  • Pentru protejarea împotriva fraudei, activităților suspicioase sau a altor activități ilegale și
  • Pentru a compila date statistice pentru analiza site-urilor și activității noastre.

CE INFORMAȚII COLECTĂM

Informațiile adunate de Marsh prin acest Site se încadrează în două categorii: (1) informații furnizate voluntar de către vizitatorii Site-ului nostru și (2) informații de monitorizare strânse pe măsură ce vizitatorii navighează prin Site-ul nostru.

Informații furnizate voluntar de dvs.

Când utilizati acest Site, puteți alege să ne oferiti informații pentru a ne ajuta să răspundem nevoilor dvs.. Datele cu caracter personal pe care le colectăm vor depinde de modul în care utilizati acest Site.

  • Când solicitați o broșură sau un raport:Dacă solicitați o broșură, un raport sau mai multe informații despre noi, e nevoie să ne trimiteți numele dvs., adresa de email, denumirea organizației din care faceti parte și țara în care va aflati pentru a va putea trimite materialul pe care l-ati solicitat și pentru a ne permite să identificăm dacă sunteti client Marsh.
  • Când va înregistrati pe site-ul nostru și/sau solicitați o ofertă de asigurare: Dacă va înregistrati pe Site sau solicitați o ofertă de asigurare, este posibil să va solicităm numele, adresa de email, țara, numărul de telefon și motivul mesajului dvs., precum și informații despre organizația din care faceti parte, funcția dvs. în aceasta și alte astfel de informații necesare în mod rezonabil pentru a putea să va prezentăm oferta cerută. În formularul de transmitere de informații indicăm printr-un asterisc care informații sunt opționale și care sunt obligatorii. Aceste informații pot include:
    • Informații pe care le oferi în formulare de aplicație sau în alte formulare, care pot include numele dvs., adresa, adresa de email, vârsta, numere de identificare personală (PIN), numere de carduri de credit, informații despre credite, informații bancare, evidențe de plăți, informații medicale și legate de sănătate, informații despre ocupație și venituri;
    • Informații pe care le obținem de la alte persoane și / sau pe care le transferăm acestora (cum ar fi agenții guvernamentale, asociații patronale, auditori, terți care efectuează servicii de regularizare de daună, asigurătorul și angajatorul dvs.) pentru a va verifica identitatea și informațiile pe care le-ati furnizat;
    • Informații despre dvs. primite de la companiile afiliate Marsh , asigurători, alți intermediari, furnizori terți și de la alții în scopul realizării procesului de subscriere sau pentru gestionarea daunelor (de exemplu informații despre polițele de asigurare anterioare și istoricul daunelor); și
    • Informații pe care le primim de la agențiile de colectare de informații despre consumatori.
    Orice date cu caracter personal pe care ni le transmiteți vor fi folosite pentru scopul indicat pe Site sau în această Politică.

    După prezentarea ofertei, dacă decideti să continuati, vom colecta datele cu caracter personal necesare pentru finalizarea acesteia – cum ar fi numele dvs., adresa, codul poștal, numărul de telefon, adresa de email, adresa de facturare sau detaliile de plată, după cum este relevant pentru produsul solicitat – și vom continua cu tranzacția. Vom utiliza aceste date cu caracter personal pentru a va gestiona polița, pentru a prelucra cererile de despăgubire etc. și, în general, pentru a gestiona relația dintre dvs. și noi. Vom transmite datele dvs. cu caracter personal către asigurători şi alte instituţii financiare, precum şi către grupul MMC (Marsh & McLennan Companies) / te rugăm să consulți secțiunea Dezvăluirea informațiilor pentru informații asupra categoriilor de destinatari ai datelor tale cu caracter personal.
  • Când trimiteți conținut: În final, dacă transmiteți conținut în legătură cu orice informație pe care o găsiti pe Site-ul nostru, va vom cere numele și adresa de email, astfel încât, dacă doriti, să va putem ține la curent prin email când alții trimit comentarii la conținutul dvs. și, de asemenea, pentru a putea gestiona conținutul în conformitate cu politica noastră pentru utilizare acceptabilă. Vă aducem la cunoștință că informațiile pe care le oferiti prin acest conținut vor fi disponibile angajaților Marsh și altor utilizatori ai Site-ului.

Informații din navigarea pe internet - Cookies

În timp ce navighati pe Site, putem colecta informații și prin utilizarea instrumentelor de adunare de informații folosite în mod uzual, precum „cookie”-uri și semnalizatoare web (denumite colectiv „Informații din navigarea pe internet”). Informațiile din navigarea pe internet includ informații standard de la browser-ul dvs. de internet (cum ar fi tipul de browser și limba browser-ului), adresa dvs. asupra Protocol Internet („IP”) și acțiunile pe care le faceti în cadrul Site-ului (cum ar fi paginile vizitate și link-urile apăsate).

Pentru informații mai multe și mai detaliate, va rugăm să consultați Cookie Policy.

DEZVĂLUIREA DE INFORMAȚII CĂTRE TERȚI

Nu dezvăluim datele dvs. cu caracter personal niciunui terț, mai puțin în cazurile precizate în această Politică, după cum este permis de lege sau conform autorizării dvs..

Terții către care dezvăluim informații sunt obligați de lege și de angajamentele contractuale să păstreze datele dvs. cu caracter personal confidențiale și în siguranță, și să le folosească și să le dezvăluie pentru scopuri pe care o persoană rezonabilă le-ar considera adecvate în circumstanțele date, în conformitate cu legislația aplicabilă, aceste scopuri fiind următoarele:

  • Pentru a evalua eligibilitatea pentru acoperire, prelucrarea și menținerea acoperirii prin asigurare, reînnoirea acoperirii sau pentru produse și servicii conexe – dezvăluim către societățile de asigurare, reasigurători, intermediari sau alți brokeri care pun la dispoziție acoperirea;
  • Către asociații, pentru acei clienți / participanți care obțin o acoperire prin asigurare prin calitatea de membru al asociației;
  • Pentru a va notifica sau a permite companiilor noastre afiliate să va notifice despre anumite produse sau servicii oferite de companiile noastre afiliate;
  • Pentru motive juridice, servicii de soluționare de daune și de evaluare;
  • Pentru actualizarea informațiilor cu birourile de credit și agențiile de raportare a asigurărilor;
  • Pentru prelucrarea tranzacțiilor prin furnizori de servicii de prelucrare de date;
  • Dacă informația este un număr de card de credit pentru procesarea plăților cu card de credit – prin sisteme de procesare a plăților, de compensare și decontare ale terților în asociere cu diverse bănci; și
  • Către alte instituții financiare cu care avem acorduri de marketing.

Dacă acești terți doresc să va utilizeze datele cu caracter personal pentru orice alt scop, aceștia au obligația legală de a va notifica și, acolo unde este nevoie, de a va cere consimțământul.

ATransmiterea către companii afiliate

În cursul obișnuit al prestării de servicii pentru clienții noștri este posibil să distribuim date cu caracter personal în cadrul Marsh și al companiilor afiliate pentru cercetare și statistică, administrarea sistemului și prevenirea sau detectarea infracțiunilor. Acest lucru poate necesita ca datele cu caracter personal să fie accesate sau mutate într-o altă țară decât cea în care au fost colectate. Când ne furnizati informații conținând date cu caracter personal ale unor terți (nume, adrese sau alte informații ce au legătură cu persoane în viață), vom păstra și utiliza aceste date cu caracter personal pentru a efectua servicii generale de asigurări și alte servicii pentru dvs. în baza înțelegerii tacite că persoanele cu care au legătură datele cu caracter personal au fost informate despre motivul sau motivele obținerii acestor date, faptul că acestea ar putea fi dezvăluite către terți precum Marsh și au fost de acord cu dezvăluirea și utilizarea datelor în acest fel.

Furnizori de servicii

Deoarece o parte dintre furnizorii de servicii pe care îi folosim sunt localizați în Statele Unite, inclusiv anumite companii afiliate ale Marsh, datele tale cu caracter personal pot fi prelucrate și stocate în Statele Unite, iar guvernul S.U.A., tribunalele sau agențiile de reglementare sau de aplicare a legii pot obține dezvăluirea datelor tale cu caracter personal conform legislației Statelor Unite ale Americii.

Transferul datelor cu caracter personal este guvernat de clauzele contractuale standard ale Uniunii europene, Acordul de confidențialitate UE-SUA sau acorduri echivalente de transfer de informații pentru protecția securității și confidențialității datelor tale cu caracter personal.

Tranzacții de afaceri

Pe măsură ce continuăm să ne dezvoltăm afacerea, este posibil să cumpărăm sau să vindem active. În astfel de tranzacții, informațiile despre utilizatori, inclusiv date cu caracter personal, fac parte în mod uzual din activele de afaceri transferate. De asemenea, dacă însăși Marsh sau cea mai mare parte din activele Marsh ar fi achiziționate, datele tale cu caracter personal pot fi unele dintre activele transferate. Prin urmare, în aceste circumstanțe este posibil să dezvăluim și/sau să transferăm datele cu caracter personal către un cumpărător terț.

Alte cazuri cerute de lege pentru dezvăluirea de informații

Marsh își păstrează dreptul de a dezvălui fără permisiune anterioară orice date cu caracter personal despre tine sau modul tău de utilizare a Site-ului dacă Marsh consideră, cu bună credință, că o astfel de acțiune este necesară: (a) pentru protejarea și apărarea drepturilor, proprietății sau securității Marsh, a angajaților săi, a altor utilizatori ai Site-ului sau a publicului; (b) pentru aplicarea termenilor și condițiilor de utilizare a acestui Site; (c) conform cererii valide din punct de vedere legal venite din partea unei autorități guvernamentale competente; sau (d) pentru a răspunde reclamațiilor care pretind că orice parte a conținutului încalcă drepturile unor terțe părți. De asemenea, putem dezvălui date cu caracter personal așa cum considerăm necesar pentru a satisface orice lege, reglementare, procedură legală sau cerere guvernamentală aplicabilă.

În această Politică de confidențialitate, se va face referire la scopurile identificate mai sus și în „Colectarea, utilizarea și dezvăluirea datelor cu caracter personal” prin expresia „scopuri identificate”.

CONSIMȚĂMÂNT

Este de importanță critică să aflati despre colectarea, utilizarea și dezvăluirea datelor dvs. cu caracter personal și să va dati consimțământul pentru acestea. Vom considera următoarele acțiuni efectuate de dvs. drept consimțământul dvs. pentru practicile noastre prezente și viitoare privind datele cu caracter personal:

  • Furnizarea voluntară de către dvs. a datelor cu caracter personal direct către noi sau prin alt broker de asigurare sau reprezentant sau prin angajatorul dvs. cu scopul de a încheia un contract de asigurare sau de a achiziționa un produs sau serviciu conex (incluzând informații furnizate anterior către Marsh);
  • Acordul sau confirmarea dvs. expres conținute într-un formular de aplicație scris, verbal sau electronic într-un formular de soluționare a unei cereri de despăgubire; și
  • Consimțământul dvs. verbal solicitat de Marsh (sau agentul nostru) pentru un scop specificat.

Acolo unde Marsh se bazează pe consimțământul dvs. pentru prelucrarea corectă și legală a datelor cu caracter personal, oportunitatea de a consimți va fi oferită la momentul în care sunt colectate datele cu caracter personal respective. Consimțământul dvs. poate fi dat prin reprezentant autorizat, cum ar fi tutore legal, agent sau împuternicit.

Sub rezerva anumitor restricții legale sau contractuale și a unei perioade de notificare rezonabile, va puteți retrage consimțământul în orice moment. În unele situații, refuzul de a furniza anumite date cu caracter personal sau retragerea consimțământului ca Marsh să colecteze, utilizeze sau dezvăluie datele dvs. cu caracter personal poate însemna ca nu vom putea obține acoperirea prin asigurare sau alte produse, servicii sau informații pe care le-ati cerut.

Dacă doriti să va retrageti consimțământul, va rugăm să consultați secțiunea Întrebări sau retragerea consimțământului din sectiunea de mai jos.

Totușisunt anumite situații în care Marsh nu are nevoie de consimțământul dvs. pentru prelucrarea sau dezvăluirea de date cu caracter personal. Este posibil ca Marsh să nu vai ceară consimțământul pentru prelucrarea sau transferul de date cu caracter personal pentru acele scopuri care au temei legal, cum ar fi:

  • Transferul sau prelucrarea sunt necesare pentru executarea unui contract între tine și Marsh (sau una dintre companiile sale afiliate);
  • Transferul sau prelucrarea sunt necesare pentru executarea unui contract încheiat în interesul tău, între Marsh (sau una dintre companiile sale afiliate) și o terță parte;Transferul sau prelucrarea sunt necesare sau impuse prin lege, pentru apărarea unui interes public important, pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în justiție sau pentru apărarea propriului tău interes vital;
  • Transferul sau aplicarea sunt cerute de legea aplicabilă.
  • Prin citirea si bifarea prezentei, acceptati ca:In conformitate cu Legea 677/2001, in vederea Prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal pe teritoriul Romaniei pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile ulterioare, va exprimati in mod expres consimtamantul ca Marsh sa va prelucreze datele cu caracter personal;
  • Ati luat la cunostinta faptul ca va puteti exercita (printr-o cerere scrisa, semnata si datata, trimisa la Marsh) toate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special urmatoarele drepturi: dreptul la acces de date, dreptul la interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul la opozitie, dreptul la stergerea datelor si dreptul de a ma adresa ANSPDCP sau justitiei pentru drepturile garantate prin aceasta Lege;
  • Ati fost informat(a) ca Marsh va prelucra si va stoca datele dvs.mentionate mai sus in conformitate cu legislatia aplicabila.

LIMITAREA COLECTĂRII ȘI PĂSTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Marsh va colecta, utiliza sau dezvălui acele date cu caracter personal care sunt necesare pentru Scopurile identificate sau după cum este permis de lege. Dacă avem nevoie de date cu caracter personal în orice alte scop, veti fi notificat cu privire la noul scop și, sub rezerva consimțământului dvs. (acolo unde este adecvat), acest nou scop va deveni un Scop identificat.

Marsh va colecta date cu caracter personal prin mijloace corecte și legale. În general, vom păstra datele cu caracter personal atât timp cât este necesar pentru îndeplinirea Scopurilor identificate. Totuși, anumite date cu caracter personal pot fi păstrate o perioadă mai îndelungată după cum este stabilit prin lege, contract sau cerințele de audit.

MĂSURI DE PROTECȚIE

Avem implementate măsuri de protecție fizice, electronice și procedurale adecvate gradului de sensibilitate al informațiilor pe care le păstrăm în legătură cu clienții și participanții. Măsurile de protecție variază în funcție de gradul de sensibilitate, formatul, localizarea, cantitatea, distribuția și stocarea datelor cu caracter personal. Acestea includ măsuri fizice, tehnice și de management pentru a proteja datele cu caracter personal împotriva accesului neautorizat. Printre aceste măsuri de protecție se numără criptarea comunicațiilor prin SSL, criptarea informațiilor pe perioada stocării, aplicații de securizare tip firewall, controlul accesului, separarea îndatoririlor și alte asemenea protocoale de securitate. Cu toate acestea, din cauza naturii internetului și tehnologiilor legate de internet, nu putem garanta complet securitatea datelor cu caracter personal și Marsh declină în mod expres orice astfel de obligație.

LEGĂTURI EXTERNE

Site-urile Marsh pot include link-uri către alte pagini de internet ale căror politici de confidențialitate ies din sfera noastră de control. Odată ce părăsiti serverele noastre (piteți ști unde suntetiverificând adresa URL în bara de adrese din browser-ul dvs.de internet), utilizarea oricăror date cu caracter personal este guvernată de politica de confidențialitate a operatorului paginii de internet pe care o vizitati. Respectiva politică poate diferi de a noastră. Dacă nu puteți găsi politica de protejate a datelor persoanle pe aceste site-uri de internet printr-un link din pagina principală a site-ului, puteți contacta site-ul de internet în mod direct pentru mai multe informații.

ACURATEȚE, RĂSPUNDERE, DESCHIDERE ȘI ACCESUL CLIENȚILOR

Pentru a comunica cu dvs. conform cererii dvs. poate fi esențial să aflăm despre modificările datelor dvs. cu caracter personal (de exemplu adresa de email). Dacă oricare dintre detaliile dvs. de contact se modifică ne puteți ține la curent trimițându-ne un email la contact@marsh.com sau logându-va pe site și actualizându-va informațiile de contact. Va rugăm să ne informati despre modificările datelor dvs. cu caracter personal.

Aveti dreptul să va accesati datele dvs. cu caracter personal și să cereti modificarea oricăror astfel de informații din dosar care sunt vechi, incomplete sau incorecte. Cu toate acestea, pentru siguranța datelor dvs. cu caracter personal, Marsh nu oferă acces online clienților săi pentru vizualizarea sau modificarea datelor cu caracter personal din propria bază de date.

Dacă aveti întrebări despre această Politică, doriti să accesati datele dvs. cu caracter personal sau doriti să depuneti o reclamație despre această PoIitică, puteți face acest lucru scriind Directorului pentru protectia datelor personale (Head of Privacy) la următoarea adresă:

Head of Privacy EMEA
1 Tower Place West
London
EC3R 5BU

Datele dvs. cu caracter personal vor fi stocate la biroul Marsh cu care lucrati și pot fi, de asemenea, accesate de acolo. Pentru o listă completă a birourilor noastre, apasă aici.

O copie a acestei Politici de confidențialitate (și a oricăror modificări semnificative) poate fi obținută de pe site-ul nostru de internet.

ÎNTREBĂRI SAU RETRAGEREA CONSIMȚĂMÂNTULUI

Puteți să va exercitați dreptul de a va retrage consimțământul pentru modurile aplicabile de utilizare sau dezvăluire a datelor dva. cu caracter personal (ceea ce poate limita sau înceta furnizarea produselor sau serviciilor pe care Marsh vi le oferă) scriindu-ne la adresa de mai sus. Vom avea nevoie să validăm identitatea oricărei persoane care face o astfel de cerere pentru a ne asigura că nu oferim informații cuiva care nu are dreptul la acestea.

În mod obișnuit răspundem acestor solicitări în termen de 30 de zile.

MODIFICĂRI ALE ACESTEI POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE

Politica poate suferi modificări în orice moment. Ultima dată a fost modificată la 16.11.2016. Dacă aducem modificări acestei Politici, vom actualiza data când a fost ultima dată modificată. Orice modificare aducem acestei Politici intră în vigoare în momentul afișării Politicii revizuite pe acest Site. Recomandăm revizuirea regulată a acestei Politici pentru a fi la curent cu modificările apărute.