Skip to main content

Raport

ESG-risico’s ten gevolge van toenemende consumptie en de bijkomende implicaties voor bedrijven

Wanneer inkomens, economieën en bevolkingen groeien, vindt er een natuurlijke toename plaats van consumptie van goederen en diensten. In dit artikel worden consumptietrends toegelicht vanuit het perspectief van globale ontwikkeling, veranderende demografie en de implicaties voor ESG-doelstellingen van bedrijven.

Toegenomen consumptie heeft verreikende impact op het klimaat, de biodiversiteit, organisaties en onze maatschappij. Op dit moment belemmeren de consumptieniveaus het vermogen van veel organisaties om hun ESG-doelstellingen te realiseren.

Om de overgang naar een duurzame economie te realiseren en de blootstelling aan ESG-gerelateerde risico's te verminderen, is het van belang om de impact van (over)consumptie op deze doelen in acht te nemen.

In dit rapport onderzoekt Charles Sincock, Marsh Advisory ESG & Strategy Lead, consumptietrends vanuit het perspectief van wereldwijde ontwikkeling en veranderende demografie. Het rapport beschrijft hoe bedrijfsstrategieën door dit probleem worden beïnvloed en hoe organisaties de gevolgen van toegenomen consumptie moeten identificeren, kwantificeren en beperken.

Download PDF

Gerelateerde inzichten