Skip to main content

Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás

Elköteleztük magunkat, hogy mindenkor felelősségteljes üzleti működést fogunk folytatni, és hogy programokon és tevékenységeken keresztül támogatni fogjuk a közösségeket, amelyekben élünk és dolgozunk.

Kötelezettségvállalásunk

Mivel világunkban egyre több a kockázat és a bizonytalanság, úgy gondoljuk, hogy minden eddiginél fontosabb, hogy támogassuk a közösségeinket. A Marsh és a Marsh McLennan büszke arra, hogy régóta szolgálja és támogatja azokat a közösségeket, amelyekben e vállalatok működnek, illetve munkatársaink dolgoznak és élnek. Az erősebb, ellenállóbb világ felépítése iránti elkötelezettségünk abban a meggyőződésben gyökerezik, hogy a társadalom legnagyobb kihívásait úgy győzhetjük le, ha összefogunk, és szakértelmünket a változások elérésére használjuk fel. Célunk, hogy a következők révén pozitív hatást váltsunk ki az üzleti életben és a társadalomban egyaránt:

Egy ellenállóbb világ felépítése

A társadalom hosszú távú jóléte és a globális gazdaság jó állapota attól függ, hogy képesek vagyunk-e fenntarthatóbbá és befogadóbbá tenni a világot. 2008-ban anyavállalatunk, a Marsh McLennan létrehozott egy környezeti, szociális és irányítási kérdésekkel foglalkozó bizottságot (Environmental, Social and Governance, ESG), amelyben mind a négy üzletágunk képviselteti magát, és amelynek feladata a globális ESG prioritások azonosítása és elősegítése. Az ESG bizottság rendszeresen beszámol a kulcsfontosságú mutatószámokról annak biztosítása érdekében, hogy vállalatunk reagáljon közösségeink legégetőbb igényeire, beleértve a humán tőkével való gazdálkodást és a kiberbiztonságot. Az ESG a Marsh és a Marsh McLennan stratégiájának kritikus fontosságú eleme, amelyben az összes vezetői szint részt vesz, az igazgatótanácsot is beleértve. Tudjon meg többet arról, hogy a Marsh McLennan vállalatnak milyen új elképzelései vannak az ESG-vel kapcsolatban.

Partnerség a pozitív hatásért

Egyesítjük erőinket, hogy jobban tudjuk szolgálni bajba jutott ügyfeleinket és közösségeinket. A Marsh munkatársai közül évről évre több ezren vetik be üzleti tudásukat, hogy ellenállóbb közösségeket építsenek. A Marsh McLennan vállalat partnerségre lépett több, mentorálást nyújtó vagy a katasztrófák utáni talpra állást segítő nonprofit szervezettel, hogy ily módon munkatársai tudják támogatni a veszélyeztetett közösségeket. E partnerségeknek köszönhetően a Marsh is új lehetőségeket találhat arra, hogy jobbá tegye a világot.

Globális nonprofit partnerek:
  • Cherie Blair Foundation for Women: munkatársaink mentorként dolgoznak a Nők mentorálása az üzleti életben programban (Mentoring Women in Business Program), amely biztosítja a fejlődő és feltörekvő gazdaságokban élő nők számára azokat a készségeket, technológiát, hálózatokat és pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy sikeres cégtulajdonossá váljanak.
  • Junior Achievement (JA): munkatársainknak lehetőségük van inspirálni a fiatalokat, és felkészíteni őket arra, hogy megállják a helyüket a munkaerőpiacon és a globális gazdaságban. Ennek érdekében vállalkozási és pénzügyi ismereteket is tanítanak nekik.
  • Missing Maps: A mapathonokon a munkatársak műholdképek nyomon követésével azon dolgoznak, hogy a sebezhető közösségek felkerüljenek a hivatalos térképekre. Humanitárius csoportok arra használják ezeket a térképeket, hogy hatékonyabban tudjanak reagálni, ha ezeket a területeket katasztrófa vagy válság sújtja.

Lehetőség biztosítása munkatársaink számára, hogy pozitív változást érjenek el

 A közösségekkel kapcsolatos erőfeszítéseinket a Marsh Cares elnevezésű, pozitív társadalmi hatás kiváltására irányuló programunk fogja össze. Ennek keretében munkatársaink számára egész évben biztosítunk önkéntesi lehetőségeket, és ellátjuk őket azokkal az ismeretekkel, eszközökkel és erőforrásokkal, amelyek révén változást tudnak előidézni, és támogatni tudják közösségeinket. Akár néhány órát töltenek önkénteskedéssel, akár tartósabban kötelezik el magukat valamilyen ügy mellett, munkatársaink segítenek a nonprofit szervezeteknek és közösségeknek, hogy amin lehet változtatni, azon változtassanak.

Önkénteseink akcióban