Skip to main content

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij streven ernaar om te allen tijde op een verantwoorde manier zaken te doen en de gemeenschappen waarin wij leven en werken te ondersteunen via een reeks programma's en activiteiten.

Onze toewijding

Risico's en onzekerheid overal ter wereld veranderen en groeien, en we zijn van mening dat het ondersteunen van onze gemeenschappen belangrijker is dan ooit tevoren. Marsh en Marsh McLennan delen een trotse geschiedenis van service en ondersteuning voor de gemeenschappen waarin we actief zijn en waarin onze collega's werken en leven. Ons streven naar een sterkere, veerkrachtigere wereld is diep geworteld in de overtuiging dat we de grootste uitdagingen van de samenleving kunnen helpen aanpakken wanneer we samenwerken en een verschil maken met onze gezamenlijke expertise. Ons doel is om zowel zakelijke als sociale impact te stimuleren op de volgende manieren:

Bouwen aan een veerkrachtigere wereld

Het welzijn van de samenleving op lange termijn en de kracht van de wereldeconomie zijn afhankelijk van ons vermogen om een duurzamere en inclusieve wereld te creëren. In 2008 heeft ons moederbedrijf, Marsh McLennan, een Environmental, Social and Governance (ESG) Committee opgericht, bestaande uit collega's in onze vier bedrijven, om onze wereldwijde ESG-prioriteiten te identificeren en verbeteren. Het ESG Committee rapporteert regelmatig over belangrijke maatstaven om ervoor te zorgen dat ons bedrijf de meest dringende behoeften van onze gemeenschappen aanpakt, waaronder het beheer van menselijk kapitaal en cyberbeveiliging. ESG is een essentieel onderdeel van de strategie van Marsh en Marsh McLennan, waarbij leiderschap op elk niveau wordt betrokken, inclusief de Raad van Bestuur. Lees meer over de nieuwe kijk van Marsh McLennan op wat er mogelijk is voor ESG.

Samenwerken voor impact

We zetten onze gezamenlijke krachten in om onze klanten en gemeenschappen beter van dienst te zijn bij tegenslag. Elk jaar gebruiken duizenden collega's van Marsh hun zakelijke vaardigheden om veerkrachtigere gemeenschappen op te bouwen. In de gehele Marsh McLennan-onderneming werken we samen met non-profitorganisaties op het gebied van mentoring en veerkracht bij rampen, zodat collega's risicovolle gemeenschappen kunnen ondersteunen. Deze partnerschappen stellen Marsh ook in staat om nieuwe manieren te verkennen om waarde toe te voegen over de hele wereld.

Internationale non-profitpartners:
  • Cherie Blair Foundation for Women: Collega's fungeren als mentor in het Mentoring Women in Business Program, dat vrouwen in ontwikkelingslanden en opkomende economieën de vaardigheden, technologie, netwerken en toegang tot financiële diensten biedt die ze nodig hebben om succesvolle ondernemers te worden.
  • Junior Achievement (JA): Onze collega's hebben de mogelijkheid om jonge mensen te inspireren en voor te bereiden op succes in een wereldwijde economie door studenten te informeren over de gereedheid van personeel, ondernemerschap en financiële kennis.
  • Missing Maps: Mapathons brengen collega's bij elkaar om kwetsbare gemeenschappen op de officiële kaarten te zetten door satellietbeelden te traceren. Humanitaire groepen gebruiken deze kaarten om beter te reageren op rampen en crises in deze gebieden.

Onze collega's in staat stellen een verschil te maken

 We concentreren onze inspanningen voor de gemeenschap via Marsh Cares, ons kenmerkende programma voor sociale impact. We bieden onze collega's het hele jaar door toegang tot vrijwilligersinitiatieven en voorzien collega's van de kennis, tools en middelen die nodig zijn om leiding te geven aan verandering en onze gemeenschappen te ondersteunen. Of ze nu een paar uur de tijd nemen of zich inzetten voor langdurige betrokkenheid, onze vrijwilligers helpen bij het veranderen van wat mogelijk is voor non-profitorganisaties en gemeenschappen.

Onze vrijwilligers in actie