Skip to main content

Risk Consulting

Het is belangrijker dan ooit voor bedrijven om risico's holistisch te beheren met behulp van een combinatie van innovatieve strategieën, oplossingen en expertise. De ondersteuning van onze specialisten op het gebied van risicoadvies kan van essentieel belang zijn voor uw succes.

Het beheren van risico's in de omgeving van nu is complex. Het wordt nog moeilijker wanneer wereldwijde gebeurtenissen zoals een pandemie, cyberaanval of verstoring van de toeleveringsketen van invloed zijn op niet alleen uw bedrijf en werknemers, maar ook uw klanten, leveranciers en de economieën waar u actief bent.

Managers worden geconfronteerd met frequentere en onvoorspelbare risico's en voelen druk van hun raden van bestuur, investeerders, klanten en toezichthouders om hun impact op het bedrijfsresultaat en de bedrijfsvoering beter te anticiperen en te minimaliseren. Maar de risico's van nu zijn moeilijker te identificeren, begrijpen, kwantificeren en beheren.

De Consultancy Solutions van Marsh Advisory bieden u de inzichten, diepgaande technische expertise en wereldwijde middelen die nodig zijn om risicobeheerstrategieën te ontwikkelen en implementeren die u helpen om verder te gaan dan kostenbesparingen en veerkracht te realiseren.

Met meer dan 800 risico-, claim-, veiligheids- en branchespecifieke specialisten in meer dan 40 landen over de hele wereld, krijgt u experts die problemen vanuit uw perspectief begrijpen en bewezen ervaring hebben in belangrijke gebieden van risicobeheer – eigendom, ongevallen, cyber, strategie, bedrijfsrisicobeheer, crisisbeheer en meer.

We gebruiken toonaangevende data en analyses om u te helpen uw belangrijkste risico's te identificeren, de impact ervan te kwantificeren en de beste strategieën te bepalen om vol vertrouwen verder te gaan.

En in tegenstelling tot managementconsultancybedrijven, is onze volledige focus op risico's. Daarom bieden wij oplossingen voor uw end-to-end risicocyclus – van identificatie en beoordeling tot financiën, beperking en schadeherstel. Hierdoor kunnen we u mogelijk helpen geld te besparen op verzekeringspremies en claimbeheer, gezondheid en veiligheid te verbeteren en met vertrouwen veerkracht op te bouwen voor wat er voor u ligt.

Veelgestelde vragen

Risicomanagement kan een complexe taak zijn. Het kan overweldigend zijn om dit zelf te regelen als u zoveel andere zaken op de agenda hebt staan. Het gebruik van risicoadviseringsdiensten is ideaal voor bedrijven met beperkte middelen, gebrek aan interne expertise of behoefte aan een extern perspectief.

Als u een specialist voor risicomanagement inhuurt, krijgt u uit eerste hand hulp met de tools die u nodig hebt om uw risico te beoordelen en een strategisch plan op te stellen om uw risicoblootstelling te beperken en te verminderen. Bovendien kan een risicomanagementconsultant advies geven om u te helpen de aansprakelijkheden binnen uw organisatie te verminderen.

Kortom, risicoadviseringsdiensten bieden u de mogelijkheid om rechtstreeks samen te werken met een specialist in de branche die de inzichten kan bieden die nodig zijn om uw bedrijf beter te laten presteren in het geval van een mogelijk probleem, groot of klein, dat gevolgen kan hebben voor uw bedrijfsvoering, uw medewerkers en uw bedrijfsresultaat.

Met risicoadviseringdiensten kunt u er zeker van zijn dat uw aanpak voor het evalueren en beheren van risico's is gebaseerd op best practices en bewezen methodologieën – en is opgezet door specialisten die uw branche en uitdagingen begrijpen. Een risicoadviseur kan het voor u eenvoudiger maken om verder in uw risico's te duiken en deze inzichten in uw voordeel te gebruiken. Hier volgen enkele van de vele mogelijke voordelen van risicoadvisering: 

 • Neem weloverwogen beslissingen: Een risicoconsultant begrijpt de soorten risico's die van invloed kunnen zijn op uw bedrijf, bestudeert de meest recente risicotrends en -gegevens die van invloed zijn op uw branche en heeft ervaring met het ontwikkelen van strategieën en plannen voor risicobeperking en -management. Deze kennis geeft u een betere positie om onvoorziene gebeurtenissen te plannen en uw bedrijf te adviseren over optimale risicobeheerstrategieën.
 • Effectief communiceren van risicodoelstellingen en -strategieën: Risicomanagement en -beperking begint met het bespreken van het probleem en de mogelijke oplossing. Het inhuren van een risicoadviseur betekent betrokken raken bij een doorlopend gesprek dat uw hele team op een lijn brengt en het eenvoudiger maakt om samen te werken om tot een oplossing te komen.
 • Hogere productiviteit: Veel risicoafdelingen worden gedwongen om meer te doen met minder. Risicoconsultants kunnen fungeren als een uitbreiding van uw team en u de mogelijkheid bieden om op basis van uw bedrijfsbehoeften op of af te schalen.
 • Bedrijfsvoering verbeteren: Risicoconsultants kunnen uw bestaande risicobeheerprocessen controleren, inefficiënties identificeren en plannen maken om deze te stroomlijnen. 

Andere voordelen zijn het voldoen aan nalevingsvereisten, het verbeteren van de bedrijfsvoering en meer. 

Een risicomanagementconsultant is per definitie iemand die de risico's van een bedrijf beoordeelt, aanbevelingen doet op basis van de bedrijfsbehoeften en middelen biedt om de aanbevelingen te implementeren.

De risicoconsultants van Marsh kunnen doorgaans de volgende gebieden behandelen:

 • Schadepreventie en -beheersing
 • Waarderingsdiensten
 • Toeleveringsketen
 • Regelgeving en naleving
 • Advies over gezondheid en veiligheid
 • Ergonomie
 • Schadepreventie en -beperking
 • Cyberbeveiliging
 • Bedrijfsrisicomanagement
 • Bedrijfscontinuïteitsbeheer
 • Crisisbeheer
 • Claimsmanagement 

Onze mensen

Frank van Kats

Frank van Kats

Head of Marsh Advisory Netherlands

Marieke van der Werf

Marieke van der Werf

ESG Leader, MMC Netherlands

 • Netherlands

Onze mensen

Frank van Kats

Frank van Kats

Head of Marsh Advisory Netherlands