Skip to main content

Divertisment

Într-o eră cu tendințe şi obiceiuri de consum mass-media, aflate în continuă schimbare, Marsh oferă informaţii şi recomandări esenţiale, privind strategiile de gestionare a riscurilor, menite să ajute organizaţiile şi producătorii de divertisment să găsească echilibrul între luarea unor decizii îndrăzneţe şi minimizarea riscurilor.

Pandemia COVID-19 a schimbat felul în care oamenii consumă divertisment şi evenimente – concertele şi festivalurile s-au anulat, cinematografele şi teatrele s-au închis, iar serviciile de streaming au explodat. Chiar şi pe măsură ce se reia producţia şi revenim la divertismentul cu participare în persoană, este posibil ca oamenii să combine în continuare experienţele de acasă cu cele exterioare. Firmele de mass-media şi de divertisment identifică noi feluri de a atrage consumatorii, indiferent de locaţie, şi de a genera din nou venituri record.

Presiunea din ce în ce mai mare de a oferi în mod regulat conţinut pentru consum la nivel global şi localizat înseamnă că riscurile implicate pot fi masive. Fie că este vorba de accidente pe platou, artişti care nu se prezintă sau dezastre catastrofale bruşte de cauză naturală sau umană, evenimentele adverse neprevăzute, precum pandemia COVID-19, pot afecta liniile de bază ale organizaţiilor dacă nu sunt luate în considerare în planurile de urgenţă cuprinzătoare.

Specialiştii Marsh din industria de divertisment au colaborat cu patronii, organizatorii şi părţile interesate ale unora dintre promotorii de evenimente, companiile de producţie şi organizaţiile mass-media majore la nivel global. Experienţa noastră de lucru cu aceşti clienţi în vederea elaborării unui plan de asigurare şi de atenuare a riscurilor în domeniul divertismentului poate ajuta organizaţia dumneavoastră să ia în calcul protecţia şi rezilienţa financiare necesare împotriva nenumăratelor evenimente neaşteptate.

Întrebări frecvente la nivel global

Divertismentul este un sector extrem de complex, astfel rezultă în mod natural că spectrul de riscuri asociate industriei este tot atât de amplu şi de complex.

Spre exemplu, o producţie de film se poate confrunta cu întârzieri care necesită duble şi, astfel, duce la pierderi financiare ale finanţatorilor, actorilor şi echipei de filmări. Pe o linie complet diferită, o agenţie de ştiri sau o publicaţie ar putea raporta informaţii false fără să fie conştientă de acest lucru şi, astfel, să rişte să fie dată în judecată.

Pe de altă parte, cu divertismentul live, costurile şi datoriile se pot aduna ca urmare a evenimentelor neplăcute care afectează publicul, artiştii, sponsorii sau chiar evenimentul în sine (de exemplu, condiţiile meteorologice nefavorabile), structurile sau vehiculele implicate în eveniment şi aşa mai departe. Alte pericole neobişnuite, însă nu fără precedent, includ mortalitatea animalelor, răspunderea asociată ecvideelor, neprezentarea artiştilor, riscul politic şi chiar răpirea sau terorismul.

Specificul asigurărilor de divertisment depinde de organizaţia care caută să fie asigurată şi de termenii şi condiţiile oferite de asiguratori. Mai exact, majoritatea pachetelor se concentrează pe asigurarea bunurilor, contra accidentelor, compensatorii pentru lucrători şi de răspundere civilă, care acoperă persoanele, bunurile şi locurile implicate în divertisment.

Asigurarea de călătorie este o altă componentă comună a asigurărilor de divertisment, având în vedere cât de des călătoresc actorii, muzicienii şi alţi artişti în întreaga lume pentru a-şi face meseriile. Alte acoperiri pentru riscuri specializate, unice pentru anumite producţii sau evenimente, pot fi adăugate suplimentar la o poliţă, după caz.

Asigurarea artiştilor este destinată mai mult interpreţilor şi artiştilor decât organizaţiilor care îi angajează sau le contractează serviciile. Aceasta poate acoperi fie persoane individuale (actori, dansatori, comedianţi) sau grupuri (formaţii în turnee, trupe de teatru). Chiar şi animalele ce participă la evenimente artistice pot fi acoperite de asigurarea artiştilor.

Acest tip de acoperire poate avea mai multe forme. Soluţiile privind bunurile şi accidentele pentru artişti pot include compensarea lucrătorilor, asigurarea auto, riscul constructorilor şi acoperirea tip umbrelă/pentru accidente multiple. De asemenea, pot fi disponibile linii financiare de răspundere civilă (pentru răspundere fiduciară, mass-media, cibernetică, infracţională şi pentru răscumpărare în caz de răpire/extorsiune), precum şi asigurări de sănătate şi de accidente specializate sau acoperire aplicabilă în jurisdicţiile internaţionale.

Our people