Skip to main content

Bioștiințe

Companiile din domeniul bioștiinței au capabilitatea de a schimba cu adevărat lumea, dar succesul acțiunilor lor depinde de o bună gestionare a anumitor riscuri tradiționale și emergente. Specialiștii Marsh pot susține obiectivele dumneavoastră de business, prin strategii de gestionare a riscurilor, care vă consolidează reziliența și competitivitatea.

Companiile din domeniul ştiinţelor vieţii se confruntă cu provocări specifice pe parcursul proceselor de descoperire, dezvoltare şi comercializare, inclusiv expunerea la un grad ridicat de riscuri. Reglementările globale tot mai stricte înseamnă că respectarea normelor trebuie să rămână în prim-planul activităţilor zilnice şi că sancţiunea pentru încălcări depăşeşte finanţele. Deoarece activitatea companiilor din domeniul ştiinţelor vieţii implică în mare măsură fiinţe umane, încrederea şi gestionarea reputaţiei sunt aspecte esenţiale ale planului lor de gestionare a riscurilor.

Riscul pentru companiile din domeniul ştiinţelor vieţii provine din mai multe surse. Indiferent dacă este vorba de litigii privind măsuri de reglementare sau proprietatea intelectuală, acţiuni în răspundere civilă privind produsele, furt cibernetic sau întreruperi ale lanţului de aprovizionare, companiile din domeniul ştiinţelor vieţii necesită o strategie puternică pentru minimizarea riscurilor, precum şi un plan solid pentru abordarea situaţiilor care ar putea apărea.

Echipa Marsh cu experienţă responsabilă de gestionarea riscului privind ştiinţele vieţii poate ajuta la dezvoltarea de soluţii relevante pentru afacerea dvs. şi pentru riscurile dvs., indiferent dacă vă desfăşuraţi activitatea în domeniul farmaceutic, al biotehnologiei, al dispozitivelor medicale şi aprovizionării sau al cercetării pe bază de contract.

Întrebări frecvente globale

Firmele din domeniul ştiinţelor vieţii se confruntă cu o expunere mare la riscuri. De fiecare dată când o entitate este implicată în cercetarea sau tratarea subiecţilor umani sau a animalelor, mai ales în momente critice, aşa cum s-a întâmplat în cazul pandemiei de COVID-19, profilul său general de risc creşte. Într-o industrie bazată pe reglementări stricte, riscul de încălcare reprezintă, cu siguranţă, o preocupare majoră a liderilor companiilor.

De asemenea, riscurile de concurenţă şi de proprietate intelectuală sunt relevante pentru industria ştiinţelor vieţii. Cercetarea şi dezvoltarea produselor farmaceutice şi a altor produse sunt foarte costisitoare, iar o scurgere a datelor de cercetare critice sau acuzaţiile de fraudă pot fi devastatoare pentru o companie. Deşi în prezent există reglementări privind proprietatea intelectuală pentru a proteja companiile, legile evoluează în permanenţă şi trebuie să ţineţi cont de modul în care acest lucru vă poate afecta profitul.

Consilierii de gestionare a riscurilor au posibilitatea de a oferi companiilor din domeniul ştiinţelor vieţii un sprijin valoros în ceea ce priveşte evaluarea, cuantificarea şi atenuarea expunerii la riscuri. Printre soluţiile şi serviciile deosebit de valoroase se numără planurile de consultanţă în materie de riscuri strategice, de gestionare a lanţului de aprovizionare, de gestionare a riscurilor în cadrul studiilor clinice şi de continuitate a activităţii sau de gestionare a crizelor. Deoarece activitatea diferitelor companii din domeniul ştiinţelor vieţii tinde să fie diversă şi foarte nuanţată, poate fi utilă atât opinia părţilor implicate interne şi externe, cât şi cea a consilierilor, cum ar fi Marsh, care pot oferi o perspectivă la nivel de industrie. O abordare complexă a dezvoltării de soluţii personalizate, de la brokeraj de asigurări la servicii de consultanţă şi gestionare a riscurilor, poate oferi companiei dvs. stabilitate şi succes şi vă poate permite să vă concentraţi pe siguranţă şi profitabilitate.