Skip to main content

Kunst og værdigenstande

Værdigenstande tilhører et nicheforsikringsmarked, der beskytter meget værdifulde aktiver såsom kunst, smykker, kontanter og kryptovaluta. Vores specialiserede mæglere samarbejder med forsikringsselskaber om at udvikle skræddersyede løsninger, der kan beskytte dine aktiver op til deres fulde værdi.

Det globale økonomiske klima har oplevet lave renter, stigende inflation og en stigning i værdien af aktiver som guld, kunst og samlerobjekter. 

Pengesedler, kunst, smykker, ædelsten og metaller, vin, veteranbiler, memorabilia, klassiske film, naturhistoriske samlinger, antikviteter, møbler og tekstiler er meget eftertragtede og værdifulde aktiver, der kræver beskyttelse, uanset om de transporteres eller bliver på stedet. 

I en stadig mere digital verden kan kryptovaluta, digital kunst og den fremspirende klasse af aktiver som non-fungible tokens (NFTs) også føjes til denne liste. Den tæller også luksusbrands, der fortsat oplever stigninger i salget. 

Samlet set er værdigenstande i dag udsat for en risiko fra både fysiske og digitale trusler.  

Behovet for ekstremt høje grænser og fleksibilitet afspejler vigtigheden af ekspertise i håndteringen af disse typer af aktiver og eksponeringer. Lige så vigtige er specialiserede skaderådgivere og taksatorer.

I 40 år har Marshs team, der håndterer værdigenstande, brugt sit specialiserede markeds- og branchekendskab til at samarbejde med forsikringsselskaber om at skabe skræddersyede forsikringsløsninger for kunst og værdigenstande til virksomheder og enkeltpersoner. 

Vores dedikerede specialister kan give dig de løsninger, du har brug for, uanset om du udvinder, skaber, opbevarer, sælger, udstiller, håndterer og/eller transporter værdigenstande. Vi kan hjælpe dig med at sikre innovativ policedækning, der udfordrer markedsstandarderne og giver dig en effektiv skadeservice af høj kvalitet, der kan imødekomme enhver tabsudfordring, du måtte opleve.

Ofte stillede spørgsmål globalt

På grund af de værdier, der er forbundet med kunst og værdigenstande, er disse aktiver udsat for talrige fysiske og digitale risici. Halvfems procent af alle tab på værdigenstande skyldes medarbejdertyveri, og 90 % af tabene på kunst forårsages af hændelige skader. Andre årsager til tab omfatter: røveri, mystisk forsvinden, brand- eller oversvømmelsesskader, cyberrisiko, elektronisk pengeoverførsel og transport. 

Marsh samarbejder med en række eksterne ekspertrådgivere om at forstå din risiko i detaljer og præsenterer dig derefter for din risiko, så du kan vælge den forsikringspolice, der passer til netop dig.

En forsikring for kunst og værdigenstande beskytter kunst, ædelmetaller, kontanter og værdifulde ejendele, uanset om de opbevares på stedet eller transporteres, mod fysisk tab eller skader.

Forsikringsdækning er generelt tilgængelig for følgende kategorier af værdigenstande:

 • Guld, sølv, palladium og andre ædelmetaller fra minedrift til forbrug
 • Smykkeproducenter, grossister og/eller detailhandlere 
 • Kontanter, der transporteres
 • Kunst og samlerobjekter
 • Klassiske biler
 • Automatiske optællermaskiner
 • Kryptovaluta og digital kunst
 • Luksusbrands 

Policer for kunst og værdigenstande giver generelt dækning for "alle risici for fysisk tab eller skader". Der er dog nogle begrænsede undtagelser som f.eks.:

 • Krig og terrorisme 
 • Nukleare, kemiske og biologiske hændelser 
 • Ejersvindel
 • Cyber

Hvem der køber forsikringer for kunst og værdigenstande, afhænger af arten af de værdigenstande, de udvinder, skaber, sælger, opbevarer, udstiller, håndterer og/eller transporterer.

Køberne kan omfatte virksomheder, finansielle institutioner, detailvirksomheder og engrosvirksomheder, handlende, specialiserede logistikvirksomheder, lagervirksomheder, udvindingsselskaber, museer, specialiserede gallerier, auktionshuse, universiteter, biblioteker, onlineforhandlere, privatpersoner og meget mere. 

I takt med at værdierne er steget i årenes løb, opdager virksomheder, der engang ville have dækket deres værdifulde aktiver i en almindelig husforsikring eller gennem en police for indbo, nu værdien af specialdækning. 

Policer for værdigenstande er meget mere fleksible og giver dækning, der er skabt af dedikerede mæglere og assurandører, og som er skræddersyet til købernes krav. I modsætning til andre standardpolicer kan specifikke policeformuleringer ændres afhængigt af en kundes behov og forretning. Grundlaget for værdiansættelsen fastsættes til markedsværdien på tabsdatoen plus eventuelle andre omkostninger, der kræves og aftales af underskriverne. Vigtigst af alt så reagerer policer for værdigenstande på erstatningskrav på en måde, der beskytter købernes værdifulde aktiver. Vi har set dette med universiteter, biblioteker, museer, miner, smykkebutikker, banker og mange andre.  

Ja. Disse policer kan dække global transport af aktiver.

Den dækning, du kan købe, afhænger af værdien og placeringen af dit aktiv.

Med vores alsidige produktudvalg og erfaring inden for en lang række brancher kan vi hjælpe dig med at finde dækningsløsninger, der er egnede til at beskytte dine værdifulde aktiver. 

Marsh har mange privatejede placeringsløsninger, der kan hjælpe dig med at købe dækning op til den fulde værdi af dine aktiver. En af disse løsninger omfatter en markedskendt MMC-institution, der kan levere en grænse på op til 1,25 mia. dollar for en hvilken som helst lokalitet. Aftalen om denne dækning har kun et påkrav om to underskrivere, hvilket betyder, at vi ofte kan give et tilbud og have dækning på plads inden for 24 timer.

Vores specialister

Placeholder Image

Regina Juul Hansen

Client Executive

 • Denmark