Skip to main content

Hotel og restauration

I perioder med både vækst og usikkerhed kan Marsh hjælpe din hotel- og restaurationsvirksomhed med at reducere dine samlede risikoomkostninger, så du kan træffe strategiske forretningsbeslutninger på en tryg måde

Øget turisme og globalisering har bidraget til at skabe et voksende marked for beværtning.

I dag står hoteller og restauranter over for en meget uforudsigelig efterspørgsel, begrænset kapacitet og fortsat usikkerhed midt i de konstant skiftende rejserestriktioner, hvilket gør budgetplanlægning og økonomiske dispositioner mere udfordrende. En langsigtet genoprettelse for hotel- og restaurationsvirksomheder vil kræve implementering af nye driftsmodeller, teknologier og databaseret planlægning der kan forudsige nye tendenser, herunder forbedrede sikkerhedsforanstaltninger og stigende forbrugerbekymringer.

Resultaterne inden for hotel- og restaurationsbranchen afhænger i høj grad af markedet og type af aktiver, hvilket gør en mere individualiseret tilgang til prognoser afgørende. Hos Marsh har vi over 800 dedikerede specialister inden for hotel- og restaurationsforsikring og risikostyring, der er klar til at hjælpe dig med at udvikle en plan for tabsstyring, der hjælper dig med bedre at forudse og håndtere risici.

Ofte stillede spørgsmål globalt

Hotel- og restaurationsbranchen er en bred kategori bestående af forskellige virksomhedstyper. Enhver driftsmodel, der inviterer offentligheden ind for at spise, sove eller deltage i en fritidsaktivitet, falder i denne kategori, herunder:

  • Indkvarteringsmuligheder: Hoteller, luksusferiesteder, moteller, hytter, B&B'er og kroer.
  • Spisning og fritid: Restauranter, barer, biografer og spabade.
  • Aktivitetsorienterede erhverv: Golfbaner, sejlbådudlejning, cykeludlejning, ridning, skiløb, forlystelsesparker og indendørs vandlande.

På grund af de særlige risici, der er forbundet med hver af disse driftsmodeller, kan hotel- og restaurationsvirksomheder drage fordel af en unik strategi for forsikringsdækning og risikostyring, der er udviklet til at beskytte gæster, personale, ejendomme og indtægter.

Virksomheder inden for hotel- og restaurationsbranchen har brug for dækning, der svarer til en standards forretnings forsikringspolicer. Det omfatter traditionelle risikoområder som f.eks. brand, tyveri og hærværk samt property-forsikring for din virksomheds fysiske aktiver-

Du skal dog også overveje dækning af de mere unikke aspekter af din forretningsmodel, herunder:

  • Driftsafbrydelser: Forsikring mod nedbrud af udstyr hjælper dig med at genoptage driften så hurtigt som muligt, hvis noget stopper med at virke, eller hvis du bliver udsat for strømsvigt, storm eller naturkatastrofer. Hvis f.eks. køleudstyr svigter, og du er nødt til at skaffe dig af med store mængder fødevarer, vil den hjælpe dig med at få repareret systemer og erstatte tabte varer så hurtigt som muligt.
  • Generelt ansvar: Dette omfatter risikoområder som f.eks. skader og fødevarekontaminering, der er mere tilbøjelige til at opstå i en hotel- og restaurationsvirksomhed.

Yderligere overvejelser bør indgå i en omfattende strategi for risikostyring, herunder lovpligtig aflønning af arbejdstagere, spiritusrelaterede forpligtelser og cybersikkerhed. Vi råder virksomhedsledere til at vurdere deres driftsmodel for at identificere sårbare kerneområder. 

Dramatiske ændringer i gæsters adfærd, købekraft og forbrugernes forventninger, påvirker både fritids- og forretningsrejser.

Da forbrugernes opfattelse af sikkerhed og risiko fortsat varierer, er der flere andre risikoområder, som hotel- og restaurationsbranchen skal kæmpe med, herunder:

  • Deleøkonomi: Den øgede popularitet af onlinemarkeder for indkvartering har ført til betydelig kannibalisering. Investeringer i nye faciliteter og oplevelsesmæssige rejsemuligheder vil være afgørende for at genvinde markedsandele.
  • Personalemangel: Virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen skal identificere og løse problemer med løn- og medarbejdertilfredshed for at øge medarbejderfastholdelse og opretholde det serviceniveau, som kunderne forventer.
  • Gæstevendt teknologi: Det forventes, at teknologi bliver indarbejdet på tværs af driften som et middel til at forbedre gæsteoplevelsen. Ud over at foretage opdateringer som f.eks. digitale nøgler og rumstyring skal virksomheder også kæmpe med øget sårbarhed i henhold til Cybersikkerhed, herunder forsøg på at kompromittere reservationssystemer.

Hos Marsh kan vores dedikerede hotel- og restaurationsspecialister hjælpe virksomhedsledere med at analysere brancherisici og tendenser og vurdere sårbarheder. Ved at trække på vores analyser vil vi samarbejde med dig om at udvikle en plan, der genererer den rette risikofinansiering og reducerer beslutninger for din forretningsstrategi.

Vores specialister

Placeholder Image

Peder Jakobsen

Senior Client Executive

  • Denmark